Mladoboleslavský železniční spolek

Uspořádané akce

Lichnice 2013

Pavel Dvořák, 30. 12. 2013, Uspořádané akce, 198 čtenářů

Naše cesta vozem M 131.1081 odstartovala chvilku po půl osmé, kdy zvláštní Os 35005 opustil dopravnu Skalsko směrem na Mladou Boleslav a pak dále na Kolín.

Po křižování ve Velelibech následovala zastávka ve Velkém Oseku, kde se hurvínek připojil k jinému vlaku, který byl tvořien vozy M 131.1441 a Blm 5-2277 patřící Společnosti pro revitalizaci místních drah z Jaroměře. Příjezd do Kolína byl poznamenán drobným zpožděním, které vzniklo kvůli zmíněnému (původně neplánovanému) spojování. Ostatně, prodlužování vlaku stále neměl být konec. Do Třemošnice mířil také poslední vyrobený hurvínek M 131.1549 z Červených Peček, v současnosti jezdící pod hlavičkou společnosti Junior Market. 4. nástupiště kolínské stanice všechny čtyři vozy opustily doslova za pět minut deset (dopoledne). Cestu tohoto "hurvínkovodu" okořenilo několik věcí, které nemusí být pro běžného cestujícího běžné.

První z nich byla zajížďka k čáslavskému vojenskému letišti, další následovala zanedlouho. Po odjezdu z Čáslavi jsme pokračovali po trati č. 236, která asi 1,5 kilometru vede podél silnice I/17. Už v Čáslavi a u letiště byly drobné přestávky na focení, další možnost vyfotit si soupravu dostali cestující během úvrati ve Žlebech. Na posledních 10 kilometrech před Třemošicí byl čas na další dvě krátké zastávky pro fotografy - první u žlebské zastávky, druhá u zastávky ronovské. Zde také vystoupila část cestujících, aby se vydala na cestu přes pivovar a hrad Lichnici do Třemošnice.

Ostatní turisté započali svoji cestu v Třemošnici a mohli se vydat opačným směrem nebo třeba jen na Lichnici či k rybníkům Horní a Dolní Peklo. Odjezd hurvínků z Třemošnice byl naplánován na půl pátou, po vykonání úvrati ve Žlebech a dvojí úvrati v Čáslavi (nutné pro přejetí z místního nádraží na hlavní trať č. 230) jsme dorazili do Kolína, kde se oddělil jeden vůz a další dva odjely z Velkého Oseka po nové spojce do Jaroměře. Ten zbývající čekala ještě dlouhá cesta do jeho domova ve Skalsku.

Foto:
Některé fotky z jízdy naleznete na webu spol. Junior Market. nebo na webu Pavla Dvořáka

Nejnovější komentáře




Odpověď prosím zadejte číslem.

Přidat komentář

K tomuto článku dosud nikdo nenapsal žádný komentář.

Novinky

RSSodebírejte RSS

Náhodné fotky

Ukončení provozu na trati 063

Plakát (Mikulášské připomenutí 140 let provozu na trati Bakov nad Jizerou - Kopidlno 3.12.2023)

M 131.1081 Ctiňeves 24.4.2016 (První jarní jízda roku 2016)