Mladoboleslavský železniční spolek

Uspořádané akce

Krokodýl okolo Humprechtu

Pavel Dvořák, 27. 7. 2014, Uspořádané akce, 1249 čtenářů

V sobotu 26. července se na lokálkách okolo Humprechtu představil měřicí vůz společnosti AŽD Praha. Spolu s přívěsným vozem je vyveden ve vkusné tmavěmodré barevné kombinaci.

"Krokodýlem" (tak zní přezdívka motorového vozu z konce 60. let, který byl přestavěn na měřicí vůz) se mohli svézt cestující po tradiční trase z Mladé Boleslavi do Sobotky a dále přes Dětenice po trati se zastavenou osobní dopravou do Kopidlna. Krokodýl dále směřoval do Jičína, Českým rájem do Libuně (kde byl přípoj na historický autobus), Sobotky a zpět do Mladé Boleslavi.

Odpolední okruh byl opačný, z Mladé Boleslavi přes Sobotku, Jičín, Dětenice a Bakov nad Jizerou zpět do města automobilů.

Historický doprovod modernizované soupravě dělal náš hurvínek, který zajistil polední vlak z Dolního Bousova do Dětenic a zpět. S hurvínkem se budete moci setkat i o příštím víkendu na pravidelných historických vlacích.

Více informací a fotek měřicího vozu spol. AŽD naleznete například na Stránkách přátel železnic, CZ Loko nebo v reportáži serveru Vlaky.net.

Foto: Pavel Dvořák

Měřicí vůz poblíž Dětenic
 
krokodýl v Dolním Bousově
 

Nejnovější komentáře




Odpověď prosím zadejte číslem.

Přidat komentář

K tomuto článku dosud nikdo nenapsal žádný komentář.

Novinky

RSSodebírejte RSS

Náhodné fotky

Otevírání vlečky firmy Seco group

M 131.1081 Ctiňeves 24.4.2016 (První jarní jízda roku 2016)

MU 8.8.2020 (Střet na přejezdu s osobním autem)