Mladoboleslavský železniční spolek

Uspořádané akce

Mikulášské jízdy 2014

Pavel Dvořák, 14. 12. 2014, Uspořádané akce, 538 čtenářů

5. prosinec je tradičně dnem, kdy po městech i vesnicích, školách i domovech, kroužcích i jen tak všude možně chodí svatý Mikuláš, který rozdává dárky hodným dětem. Ty zlobivé si ale hned může odnést v pytli čert. Nad vším bdí zástupci nebes, andělé. Tato trojice zavítala jakýmsi zvlášním zvratem osudu následující den ráno na hlavní nádraží v Mladé Boleslavi, aby potěšila, postrašila a obdarovala menší i větší.

Náš zvláštní mikulášský vlak vyrazil krátce po deváté hodině přes Mladou Boleslav město do Sobotky a po nevyužívané trati do Dětenic. Soupravu tvořily historické vozy, které již nemůžeme potkat v pravidelném provozu. Vedl ji velký motorák, takzvaná "dvaašenda" M262.1002, malý hurvínek (M 131.1549), mezi které se vešel ještě jeden vůz, označovaný Bix. Všechny vozy jsou v majetku společnosti Junior Market.

Cestou ve vlaku všechny cestující zkontrolovali kromě průvodčích i zmínění Mikuláš, čert a anděl. Čerti sice byli v přesile, přesto jim sv. Mikuláš s pomocí andělů dokázal zabránit ve všech pokusech odnést malé zlobivce v pytlích do pekla. A pokud se už někdo hodně bál a i nějaká slza vyhrkla, andělé ji dokázali i svými košíčky plnými sladkostí zatlačit zpátky.

Do Mladé Boleslavi jsme se vrátili krátce po poledni. Následovala jízda pro klienty Centra 83 do Katusic a zpět. I při této cestě byla ve vlaku Mikulášova družina. Celodenní program byl završen ještě jednou jízdou do Dětenic a Sobotky, tentokrát jsme obě cesty absolvovali po trati přes Bakov nad Jizerou. To už byla tma a tak jsme rychle pelášili zpět do Mladé Boleslavi.

Anděl ve vlaku
 
Čerti, anděl a mikuláš
 
V Katusicích
 
Sponzoři jízdy
 

Nejnovější komentáře




Odpověď prosím zadejte číslem.

Přidat komentář

Jsou zobrazeny všechny komentáře.

přečtenýHanka z Boleslavi 14. 12. 2014, 13:20

Děkujeme za krásné odpoledne které jsme strávili ve vašem vláčku :). Moc se nám to líbilo, doufáme že příští rok pojedete znovu. Těšíme se :)

Novinky

RSSodebírejte RSS

Náhodné fotky

První jarní brigáda

nadílka (Mikulášské připomenutí 140 let provozu na trati Bakov nad Jizerou - Kopidlno 3.12.2023)

Na Kokořínsko s párou