Mladoboleslavský železniční spolek

Uspořádané akce

Středočeský železniční den v Mladé Boleslavi

Jakub Vyskočil, 19. 4. 2018, Uspořádané akce, 2181 čtenářů

V sobotu dne 12. 5. 2018 od 9:00 do 17:00 hodin se na hlavním nádraží v Mladé Boleslavi a okolí koná Středočeský železniční den.

České dráhy, národní dopravce ve spolupráci se Středočeským krajem a statutárním městem Mladá Boleslav připravili pro návštěvníky bohatý program nejen na nádraží.
Z Nymburka bude do Mladé Boleslavi vypraven parní vlak s historickými vozy vedený lokomotivou “Ušatá“, který dále uskuteční jízdy do Bakova nad Jizerou, Dolního Bousova, Kropáčovy Vrutice a Mnichova Hradiště.
Dále bude vypraveno 5 zvláštních vlaků z hlavního nádraží do areálu automobilky Škoda Auto vedené moderní motorovou jednotkou „RegioShark“.
Druhá jednotka „RegioShark“ se vydá 3 x do Mšena a zpět. Při této jízdě překrásnou krajinou bude možné vystoupit v Sudoměři, kde je přímove stanici Malé železniční muzeum s expozicí drezín, kde si lze případně vyzkoušet i svoji zdatnost při jízdě na šlapací drezíně.
Historický motoráček „Hurvínek“ nabídne zájemcům 4 jízdy na jinak veřejnosti nepřístupnou vlečku cukrovaru Dobrovice, odkud je to už kousek do Dobrovických muzeí, kde bude platit v tento den pro všechny návštěvníky snížené vstupné do celého areálu.
Samotný program na mladoboleslavském hlavním nádraží nabídne program věnovaný železnici. Děti jistě ocení speciální vůz „Vláček hráček“, který je plný hraček a další zábavy nebo „kinovůz“, kde budou po celý den zdarma promítány pohádky. O historii železnice se návštěvníci dozvědí více ve výstavním železničním voze. Na nástupišti budou stánky s železniční tématikou, dále se zde bude prezentovat Integrovaná doprava Středočeského kraje, Středočeský kraj a město Mladá Boleslav. Nebude chybět ani modelové kolejiště a stánky s občerstvením.
U příležitosti konání železničního dne budou jezdit z hlavního nádraží v Mladé Boleslavi do Kosmonos 1x za hodinu historické autobusy.
Vzhledem k nízké kapacitě parkovacích míst doporučujeme všem návštěvníkům využít pro dopravu do Mladé Boleslavi pravidelné osobní vlaky Českých drah. Z pražského hlavního nádraží do Mladé Boleslavi hl. n. bude vypraven i zvláštní vlak vedený jednotkou „RegioShark“, který se po skončení akce opět do Prahy vrátí.
Pro obyvatele Mladé Boleslavi budou zavedeny navíc oproti běžné městské dopravě 3 zvláštní autobusové linky určené k návozu a odvozu návštěvníků.
Veškeré informace včetně jízdních řádů budou uveřejněny na webových stránkách ČD, a. s.

Všichni jsou srdečně zváni.




Po předložení jízdenky ze zvláštního vlaku bude platit zvýhodněné vstupné do Dobrovická Muzea. Za částku 50kč se můžete podívat jak do muzea tak do lihovaru. Odjezdy z MB hl.n. Jsou 9:57, 11:45,13:45,15:45.


Dopravní podnik Mladá Boleslav vypraví v sobotu tři zvláštní autobusové linky a jednu historickou linku kde bude JÍZDNÉ ZDARMA. Prosíme vás aby jste si rozmysleli zda je jízda autem na nádraží opravdu nutná. Kapacita míst na parkování bude hodně omezena využijte prosím zvláštních autobusových linek nebo vlaků ze stanice Mladá Boleslav Město. Předem moc děkujeme všem co nechají auto doma.


Další důležité informace najdete také zde : www.pid.cz

 
 
 
Plakát
 
leták
 
leták druhá strana
 
jízdní řád MHD v MB
 
časy příjezdů a odjezdů z MBHN
 

Nejnovější komentáře




Odpověď prosím zadejte číslem.

Přidat komentář

Je zobrazeno 5 nejnovějších komentářů z celkových 7.

přečtenýVáclav 11. 5. 2018, 8:04

Ty ostudě co se rozpadá už 100 let říkáte nádraží?Kdyby jste raději místo oslav zasadili o opravu!

přečtenýVeselka 10. 5. 2018, 19:40

Díky za všechny informace ke dni a ještě na Vás budu směřovat otázku, jestli budou vlaky stavět pouze na zastávkách jenž jsou vyobrazeny na plakátu a nebo i na těch které leží mezi zastávkami. Díky předem za odpověď MV

přečtenýVeselka 10. 5. 2018, 18:09

Díky za všechny informace ke dni a ještě na Vás budu směřovat otázku, jestli budou vlaky stavět pouze na zastávkách jenž jsou vyobrazeny na plakátu a nebo i na těch které leží mezi zastávkami. Díky předem za odpověď MV

přečtenýAdmin 4. 5. 2018, 13:51

Pepa123: Dnes jsem doplnil jízdní řády.

přečtenýPepa123 3. 5. 2018, 17:54

Zdravím do spolku. Můžu se prosím vás zeptat, kdy budou zveřejněny jízdní řády vlaků????

Je zobrazeno 5 nejnovějších komentářů z celkových 7.
Zobrazit všechny komentáře

Novinky

RSSodebírejte RSS

Náhodné fotky

PF2021 (PF 2021)

Práce ve Skalsku a na trati

100 let trati Skalsko - Mladá Boleslav - Sobotka