Mladoboleslavský železniční spolek

Uspořádané akce

Býček v Zubrnicích

Pavel Dvořák, 21. 10. 2014, Uspořádané akce, 573 čtenářů

Před měsícem opět ožila trať do Zubrnic parním provozem. Na této šest kilometrů dlouhé muzejní trati, kde byl pravidelný provoz zastaven v roce 1978, se tak stalo opět po roce. Zatímco loni došlo k oslavám 20 let ZMŽ, letos byla slavnostně znovuotevřena zastávka Leština.

Hlavním hostem této slávy byla lokomotiva 423.0145, zvaná též "Velký bejček". Při jízdách ji asistovaly dva motoroví hurvínci (domácí 1009 a 1513 patřící spolku Loko-Motiv z Křimova na Chomutovsku) a několik osobních vozů. Tři páry vlaků, vypravené v oba víkendové dny mezi nádražími v ústeckém Střekově a Zubrnicích, se těšily zasloužené pozornosti nejen pamětníků, ale i rodičů a hlavně jejich dětí, z nichž některé se tvářily, jako že kouřící lokomotivu vidí poprvé a dokonce se bály s ní vyfotit.

Kromě jízd parním vlakem si cestující také mohli prohlédnout expozici železničního muzea na konečné v Zubrnicích, která se věnuje mimo jiné i historii tratě z Velkého Března do Úštěka nebo dobově vybavenou dopravní kancelář.
Více fotografií z akce již brzo ve fotogalerii.

423.0145 míří do Zubrnic
 
před zastávkou Malé Březno
 

Nejnovější komentáře




Odpověď prosím zadejte číslem.

Přidat komentář

Jsou zobrazeny všechny komentáře.

přečtenýDamian 25. 1. 2015, 0:43

Pěkné foto. To by chtělo udělat s tratí do Podkováně.. výzva pro spolek muzejní železnice do pivovaru a ještě na čundr (pěkné skály okolo..)

přečtenýPetr Gebhart 22. 10. 2014, 18:42

přidávám menší videjko, moc povedená akce https://www.youtube.com/watch?v=qa0b-K0IcSI

Novinky

RSSodebírejte RSS

Náhodné fotky

2. podzimní brigáda

Ohlednutí za Středočeským železničním dnem v Mladé Boleslavi

Úštěk 2003